Wij, Astrid Broeders en Jeanette Pasma, zijn verpleegkundigen met jaren ervaring in de palliatieve zorg. Astrid is tevens gediplomeerd wondverpleegkundige met als aandachtsgebied decubitus. We werken in het prachtige Hospice Rozenheuvel.

In het hospice zagen we regelmatig mensen met decubitus aan het oor, waarbij allerlei oplossingen bedacht werden maar niets écht hielp.

Jaren geleden heeft Astrid het kussentje ontworpen. Inmiddels hebben we het bij veel van onze patiënten kunnen gebruiken, waarbij we zien dat door deze kleine aanpassing de kwaliteit van leven verbeterd wordt. Mensen liggen comfortabel door het unieke ontwerp waarbij het oor vrij ligt zodat pijn en ongemak wordt voorkomen. 

In 2018 hebben we het plan opgevat om ons product op de markt te brengen, zodat het voor meer mensen comfort zal bieden.

 

En dan de naam....

Voor het kussentje moesten we natuurlijk ook een naam hebben. We wilden graag net zoiets gezelligs als het bekende 'Jantje' en 'Japie'.

Natuurlijk nodigt Astrid's achternaam altijd weer uit tot het 'originele grapje': 'Zuster Broeders'. Tja....die naam van Astrid is natuurlijk toch wel leuk én uitnodigend.... Zouden we daar iets mee kunnen?  Broeders....Broeder....en dat is in het Latijn een 'Frater'.

En zo werd ons 'Fratertje' geboren waarvan we hopen dat hij zeer velen een hele goede, pijnvrije nachtrust gaat geven.

In deze winkel bieden we u onze Fratertjes aan met Slaapmutsjes in overvloed!

 

 

 

© 2018 - 2024 nightingales | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel